Sıkça Sorulan Sorular

Elektrikli otomobilinizi şarj etmeniz için elektrik alabileceğimiz bir kaynağın olması yeterlidir. Aracınıza uygun dönüştürücü bir adaptör sayesinde otomobilimizi 220V ev prizinde şarj etme imkânınız vardır.
Şarj edilen istasyon türü ile şarj süreleri değişkenlik göstermektedir. Alternatif akım (AC) ile yapılan şarjlarda bu süre ortalama olarak 3-8 saat sürmekte iken, doğru akım (DC) yani hızlı şarjla yapılan şarj işlemlerinde ise bu süre 0,5-1,5 saatte tamamlanmaktadır.
AC (Alternatif Akım), zamanla yönü veya şiddeti belli bir oranda değişiklik gösteren akım türüdür. AC yani, alternatif akım gündelik hayatta en çok faydalandığımız akım türlerinden biridir. Bilgisayar ve telefonlarımızda kullandığımız bataryalar, elektronik cihazlarımızda kullandığımız piller ve ulaşım araçlarında kullandığımız akülerin içerisinde alternatif akım yer almaktadır.DC (Doğru Akım), Akıllı şarj sisteminin daha gelişmiş versiyonu ise hızlı şarjdır. DC şarj yani doğru akımın doğrudan bataryaya verilmesi ile şarj işlemini gerçekleştirir. Ancak şebekeden gelen güç AC olduğu için istasyonlarda, bu akım DC’ ye çevrilerek otomobile aktarılır.
Otomobile takılan bölgede bulunan soket ne kadar ıslanırsa ıslansın otomobile taktığınızda sizi elektrik çarpma ihtimali yoktur. Yağmur altında veya karda şarj yapmanızdan size bir zarar gelmeyecektir. Bunun sebebi otomobile şarj soketini takar takmaz şarj işlemi direkt olarak başlamaz ve kablodan akım geçmez. İlk olarak otomobil ve şarj istasyonu bir kablo aracılığı ile haberleşir ve daha sonrasında şarj işlemini başlatır. Bu haberleşme yaklaşık olarak minimum 5 saniye sürer ve bu sayede elektrik çarpılma tehlikesi ortadan kalkmış olur.
Günümüzdeki elektrikli otomobillerin menzilleri batarya kapasitelerine bağlı olarak 250-550 kilometre arasında değişmektedir. Gelişen teknolojiler ile bu menziller artmaktadır.
Bunun en büyük sebeplerinden biri, kışın soğuyan pillerin ısıtılmaya çalışılmasıdır. Bu yüzden otomobilinizin menzili normalden daha düşük olabilir. Ancak yazın, optimum koşullarda pilleri ısıtmaya ihtiyaç yoktur. Bu sebepten dolayı, otomobilinizin menzili fabrika verisine daha yakın olacaktır.